Pozdravljeni! Po zelo dolgem času sem se odločil malo bolj aktivno ukvarjati s tako imenovano "avtomobilijo".  Stvar mi je na začetku uspelo kar dobro štartati, kasneje pa enostavno nisem našel časa za pisanje in urejanje. To je moj prvi post, s katerim se začenja redno pisanje zanimivih člankov in podobno.

Sem zelo tehničen tip človeka. Že zaradi tega me seveda zelo veseli, da je nekoč nekdo izzumil avto oziroma avtomobil ali kakorkoli že imenujete takšno prevozno sredstvo na štirih kolesih. Proizvodnja avtomobilov je v zadnjih nekaj letih zelo napredovala, saj na trgu prevladuje število avtomobilov z nekoč sanjsko opremo, sedaj pa to opremo označimo že kot neko osnovno opremo, ki jo ima že praktično vsak avto ( klima, el. pomik stelek, c. zaklepanje...). Najlepše je slišati, brati, gledati in podobno o tem, koliko jim uspe napredovati pri varnosti v avtomobilu. Tukaj imam v mislih predvsem varnost na cesti in v cestnem prometu. Če smo nekoč le sanjali o airbagu (zračni blazini), nam v teh časih ni dovolj če ima vozilo le dve prej omenjeni blazini, zato že skoraj v osnovni opremi lahko zasledimo 6,8,10,12 in več airbagov. To nam zelo krepi samozavest pri vožnji, saj imamo občutek da nam nič ne pride do živega. Če temu prištejemo še razne varnostne sisteme za pomoč pri vožnji, odlične zavore, najboljše gume z odličnim oprijemom...imamo med vožnjo občutek, da se nam res ne more nič zgoditi... Ta občutek nas spremlja, dokler ne pride do dogodka, kateri nam hitro spremeni mišljenje.

Tem dogodku rečemo "prometna nesreča"... Ste se kdaj vprašali če se ji je možno izogniti? Odgovor je seveda vsem dobro znan. Če si udeleženev v cestnem prometu se prometni nesreči ne moreš izogniti. Lahko pa si zmanjšaš možnost, da te doleti.

S pisanjem sem prišel že precej daleč, pa še nisem omenil naslova tega posta. Precej dolg uvod. S pisanjem o tem pričnem v naslednjih vrsticah.

Zadnje čase ne morem, da nebi spregledal vse črne kronike, ki se dogaja na naših cestah. Najbolj pa me moti to, kar se zadnje čase ponavlja kot po tekočem traku. Mislim, da že vsak teden enkrat ali večkrat nekje zasledim, kako se je nekdo vozil v napačno smer po avtocesti. Velikokrat se takšna vožnja konča tragično. To je ena izmed stvari v življenju, ki jih nikakor ne morem razumeti. Ne morem razumeti, kako lahko nekdo kljub vsem označbam in vozilom, ki se vozijo proti njem še vedno pelje naprej. Ne razumem niti, kako lahko zapelje na narobno stran. To so ogromne napake, ki jih enostavno ne bi smel nihče storiti. Takšne ceste so namenjene velikim hitrostim, pri katerih se je težko izogniti katastrofi.

Še ne dolgo nazaj se mi je zdela vožnja po teh cestah zelo varna, saj zahteva le previdnost in hitro reakcijo v določenih situacijah. Odkar pa se iz tedna v teden pogosteje ponavljajo takšne stvari me je pa dobesedno strah zapeljati na takšno cesto.

Mislim, da tukaj bo treba ukrepati takoj, saj nikoli ne veš kdaj boš naslednji. Žalostno, vendar resnično.

Želim vam varno v prometu!

Izmenjava povezav

TOP-POVEZAVE

Povezave


CommentsName (required)

Email (required)

Website

Speak your mind

Blog - NajBlog.si